Підтримати нас

Херсонці не платитимуть за комунальні послуги надані під час окупації

Вгору
Автор статті
18 лютого 2024 18:56
1,026
Поширити:
Ілюстративне фото

Вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 р. №1405. Постановою заборонено нараховувати плату та стягувати сплату заборгованості за житлово-комунальні послуги від жителів населених пунктів за період, коли територія була окупована російськими військами.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

За словами Мрочка, у період з 2 березня по 11 листопада 2022 року під дію постанови потрапляє Херсонська міська територіальна громада. Тому усі підприємства з надання житлово-комунальних послуг зобов’язані перерахувати платіжки протягом березня-квітня 2024 року.

Основні тези постанови:

  • Якщо ви сплатили комунальні послуги за період окупації, то ці суми перенесуть на поточний період як переплату.
  • Неоплачені суми комунальних за період окупації не вважатимуться боргом і ніхто не вимагатиме їх оплатити.
  • З моменту деокупації борги за комунальні та їх оплата не скасовується навіть у зоні активних бойових дій Херсонської області.

Начальник ХМВА також наголошує, що всі нарахування за період окупації переносяться на позабалансові рахунки підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Наразі питання повного списання боргів ще не вирішене на законодавчому рівні.

  • Нещодавно стало відомо, що акціонерне товариство “Херсонгаз” за місяць нового року нарахувало борг жителям Херсонщини в сумі понад п'ять мільйонів гривень.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ