Підтримати нас

Вуличні укриття на Херсонщині будуватиме фірма з Миколаєва, якою цікавиться бюро економічної безпеки

11 липня 2024 14:53
267
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На Херсонщині будівництво 20 мобільних укриттів загальною вартістю 7 мільйонів 500 тисяч гривень замовив департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ХОДА.

Про це повідомляє видання “Мост” з посиланням на інформацію розміщену на порталі державних закупівель “Prozorro”.

Дві закупівлі вартістю 3 мільйони 750 тисяч гривень кожна провели без використання електронної системи. Підряди отримав підприємець із Херсона Мирон Старченко та “Інженерно-будівельна фірма “Елітмайстер” із Миколаєва. 

Обидва підрядники зобов’язані поставити по 10 укриттів.

Журналісти розповідають, що Мирон Старченко з вересня 2020 року займається торгівлею будматеріалами. У березні 2024 року Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба замовила у нього два укриття на загальну суму 752 тисяч гривень.

Власницею фірми “Елітмайстер”, яка працює з 2019 року, є жителька Миколаєва Тетяна Кукушкіна. Департамент ХОДА вже втретє замовляє укриття у цієї фірми.

“За даними миколаївських ЗМІ, торік фірми стала фігурантом скандалу. Тоді КП “Миколаївелеектротранс” замовило у “Елітмайстер” 14 вуличних укриттів на загальну суму 15,3 млн грн, тобто за одне укриття заплатили 1,1 млн грн”, йдеться в матеріалі.

Держаудитслужба провела перевірку і виявила можливу переплату у 5 мільйонів 800 тисяч гривень.

Згодом Бюро економічної безпеки у Миколаєві, Вознесенську та Одесі провело 10 обшуків, а саме: на комунальному підприємстві, заводі, офісах, а також місцях проживання фігурантів кримінальної справи.

Підприємство “Миколаївелектротранс” намагалось спростувати висновок Держаудитслужби, проте Миколаївський адміністративний суд відмовив у позові.

Журналісти зазначають, що на момент публікації матеріалу договори на придбання 20 укриттів для Херсона між замовником та підрядниками на “Prozorro” не опубліковано.

  • Нещодавно стало відомо, що кошти з місцевого бюджету, які Херсонська ОВА спрямувала на відбудову школи та сільської ради у двох населених пунктах області, віддали компанії, що пов’язана з дружиною заступника голови ХОВА Антона Самойленка, відповідального за відбудову.
  • У Херсонській області, на реконструкцію школи у селищі Архангельське, яке розташоване за 40 кілометрів до лінії фронту, виділили 210 мільйонів гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів