Підтримати нас

Вони сконцентровані на позакласній роботі: як готуються до навчання на окупованій Херсонщині 

14 серпня 2024 21:00
327
Поширити:
Фото: Громадське радіо

На окупованій території Херсонської області сконцентровують увагу школярів на позакласну та ідеологічну роботу. 

Про це повідомив заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов в ефірі “Вгору”. 

Він зазначає, що російські окупанти виділяють великі ресурси для впливу на дітей: 

“Освітяни, які залишились на лівому березі розповідають, що для (ред. російських окупантів) байдуже навчання. Вони сконцентровані на позакласній та ідеологічній роботі. На саме навчання вони практично нічого не виділяють”.

Данилов повідомив, що в населених пунктах окупованої Херсонської області в школах майже немає вчителів та дітей, окрім Скадовська та Генічеська.

“У Скадовську перебувають ті вчителі та діти, які приїхали із правобережжя Херсонщини. Вони заповнили некомплект шкіл. Така ще школа є в Генічеську”, – додав він. 

Окрім цього, окупаційна влада прагне виховати майбутніх військових із захоплених територій. 

  • 28 дітей з Херсонщини перебувають в оборонно-спортивному таборі у Волгоградській області РФ. Там дітей “вчать” керувати безпілотниками, долати перешкоди, працювати в команді, надавати першу допомогу і виживати в екстремальних умовах.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів