Підтримати нас

Волонтери повернули 7 дітей з окупованої Херсонщини та Криму

02 жовтня 2024 11:50
80
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Save Ukraine у співпраці з Bring Kids Back UA повернула на підконтрольну Україні територію 7 дітей з окупованої Херсонщини та Криму.

Про це повідомив колишній уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Він зазначив, що діти зараз в безпеці, й отримують необхідну допомогу.

“Трирічну Аню погрожували відібрати в її матері Марини. Жінку змушували оформляти російські документи, кілька разів забирали на допити й забороняли користуватися соцмережами. Людмилі та її 14-річному сину Єгору повернення теж далося нелегко. Жінка намагається розмовляти пошепки, боячись вільно спілкуватися і відкрито говорити те, що думає”, - пише Микола Кулеба.

За його словами, загалом кількість врятованих дітей сягнула 515, з них 117 - це діти-сироти.

  • 28 вересня на підконтрольну Україні територію повернулись 9 дітей та 20-річний юнак із братом. Діти виїхали з окупованих Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму.
  • Нещодавно з окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалось повернути двох жінок похилого віку, які через загальну ситуацію з безпекою вони не могли виїхати самостійно.
  • З окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію повернулась сімʼя, яка виховує двох хлопчиків та дівчинку, віком від 12 до 16 років.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів