Підтримати нас

ВМС України і США провели спільні навчання в акваторії Чорного моря

Автор статті
05 лютого 2021 17:00
916
Поширити:

Військово-морські сили України провели тренування з кораблями військово-морських сил США в Чорному морі. Про це пише пресслужба ВМС ЗС України у Фейсбуці.

«В акваторії Чорного моря катерна тактична група з залученням морської авіації   ЗС України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування на морі типу PASSEX», - йдеться в повідомленні.

Навчання були націлені на дотримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення здатності до навчання і сумісності екіпажів кораблів ВМС України і США для виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Усі елементи тренування проводилися відповідно до стандартів і процедур НАТО. Крім того, військові також відпрацювали елементи тактичного маневрування, тренування сигналовиробництва відповідно до міжнародної системи сигналів, тренування зі зв'язку, протиповітряної оборони і відбиття ударів противника.

«Це перші в цьому році тренування типу PASSEX з кораблями США. Ми дуже раді працювати з нашими американськими партнерами заради підтримки стабільності в Чорному морі. Тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морського вишколу і обміну досвідом між екіпажами наших кораблів», - зазначив командир флотилії ВМС ЗС України Юрій Федаш.

У ВМС США тренування також не залишили без уваги.

«Провівши двостороннє тренування на морі з українським флотом, ми обмінялися досвідом і зміцнили наше партнерство. Взаємодія і двосторонні навчання з нашими партнерами проводяться для підтримки регіонального співробітництва та забезпечення морської безпеки », - зазначив командир ракетного есмінця американського флоту Томас Ралстон.

Раніше, 30 січня, есмінці військово-морського флоту (ВМС) США «Портер» та «Дональд Кук» провели морську операцію в Чорному морі. У ній також взяли участь літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління AWACS НАТО і патрульний літак P-8A ВМС США. Навчання проводилися для посилення взаємодії між членами Північноатлантичного альянсу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ