Підтримати нас

Влада Херсонщини закликає мешканців прибережних населених пунктів евакуюватися

Автор статті
11 січня 2024 13:12
2,181
Поширити:

На Херсонщині пропонують евакуюватися мешканцям прибережних населених пунктів.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Йде роз’яснювальна робота щодо того, що треба евакуюватися, для всіх мешканців, які мешкають у 20-кілометровій зоні. Щоб люди розуміли, куди вони можуть поїхати, якщо приймуть рішення евакуюватися”, – сказав Толоконніков.

Після цього речник уточнив, що у 20-кілометровій зоні перебуває майже все правобережжя Херсонщини, і він має на увазі прибережну зону. За його словами, у прибережній зоні проживає приблизно 10 тисяч людей.

Наприкінці грудня в ХОВА повідомили, що від початку деокупації з Херсонщини евакуювали 42, 5 тисячі людей. З них – близько шести тисяч дітей та приблизно 400 маломобільних жителів області.

Раніше керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконіков повідомив, що в межах примусової евакуації 651 дитину разом із сім'ями вивезли з 23 населених пунктів Херсонщини. Залишається ще 149 дітей у восьми населених пунктах.

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом для родин із дітьми, які проживають у небезпечних населених пунктах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ