Підтримати нас

Чоловіка, який став поліціянтом у Херсоні під час окупації, засудили на вісім років

Vgoru
Автор статті
03 липня 2023 12:50
926
Поширити:

Сьогодні, 3 липня, Малиновський районний суд Одеси визнав чоловіка винним у колабораціонізмі. Він став поліціянтом у незаконному правоохоронному органі під час окупації Херсона. 

Про це повідомив Малиновський районний суд Одеси.

На займаній посаді, яку він обійняв у серпні 2022 року, чоловік патрулював територію Херсона, охороняв приміщення, які були незаконно захоплені та використовувались армією РФ.

“Обвинувачений свою провину визнав повністю. Під час судового розгляду прокурор та обвинувачений (за участі захисника) уклали угоду про визнання винуватості”, – ідеться в дописі.

Чоловіка чекає покарання – позбавлення волі на строк восьми років із позбавленням права працювати в правоохоронних органах та державних органах влади строком на 15 років, без конфіскації майна.

Судитимуть колишнього поліціянта з Генічеська та жителя Нової Каховки Сергія  Москаленка, які на тимчасово окупованій території служили ворогу в псевдоправоохоронних органах. Експоліціянту інкримінували держзраду, а Москаленка судитимуть за колабораціонізм.

Також судитимуть кінолога херсонського СІЗО, який утримував у камерах незаконно затриманих окупантами українських громадян. Після захоплення херсонського слідчого ізолятора інспектор-кінолог зрадив присягу: він утримував в ізоляторі херсонців, яких окупанти викрадали та кидали до камер за непокору. Він особисто морально тиснув на ув’язнених та погрожував їм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ