Підтримати нас

Військові рф забирають у херсонських фермерів сільгосптехніку

Vgoru
Автор статті
15 квітня 2022 08:41
2,687
Поширити:

До редакції надійшла інформація, що російські військові  забирають у фермерів Херсонщини дорогу і потужну сільськогосподарську техніку.

За даними джерела, на території тимчасово окупованого Криму віднедавна діє цілий ринок, де збувають відібрані у наших трудівників трактори, комбайни та інші засоби, без яких не можна провести ані посівну, ані збирання врожаю. Деталі - у наступному матеріалі.

Те, що російські військові відбирають у місцевого населення та підприємств транспортні засоби - давно ні для кого не секрет. Багатьом довелося на собі відчути болючі наслідки окупації. Дані ж про те, що забирають навіть сільгосптехніку, були лише на рівні чуток. В одному з наших попередніх матеріалів ми ставили відповідні запитання головам кількох громад області. Проте хтось заперечував цю інформацію, а хтось відповідав, що чув про такі випадки в сусідніх громадах.  

За коментарем стосовно достовірності цієї інформації ми звернулися до заступника голови Херсонської облдержадміністрації Дмитра Бутрія. Він підтвердив, що російські військові  дійсно силоміць забирають техніку в наших сільгоспвиробників:

“Куди вони її відправляють, я не знаю, але така інформація є. Це автомобілі, сільськогосподарська техніка. На Чорнобаївській птахофабриці забрали практично весь автомобільний транспорт. Техніка дорога. Я можу сказати, що ми маємо досить потужний парк. Це не білоруські трактори - це Джондіри і  європейська техніка. Сільгосппідприємства купували її за власні кошти”. 

Хоча б якусь статистику щодо проблеми наразі дізнатися немає можливості, але такі злочинні дії з боку ворога непоодинокі, говорить заступник голови ОДА:

“Скільки конкретно відібрали російські військові - наразі дізнатися дуже складно через відсутність належної комунікації з фермерами. Але ці факти дійсно підтверджуються. Я особисто спілкувався з головами багатьох таких сільгосппідприємств”. 

До того ж, за словами Дмитра Бутрія, такі випадки характерні для усієї області. Про конкретні райони заступник голови говорити не став, аби не наражати на небезпеку фермерів, які перебувають під контролем окупантів.

Хоча представник місцевої влади відкрито розповідає про злочини з боку військовослужбовців РФ щодо наших господарств, на порталах правоохоронних відомств Херсонщини поки що немає жодного повідомлення про кримінальні справи за даними фактами. Дещо інша ситуація у Запорізькій області. Тут обласною прокуратурою відкрито кримінальне провадження стосовно незаконного заволодіння новими флагманськими комбайнами S770 та S760, трактором M6195 та сівалкою Vaderstad Tempo. Повідомляється, що вся ця техніка, вартістю в 1 млн євро, належала одному з дилерів сільгосптехніки регіону. До окупації Мелітополя вона перебувала на виставковому майданчику міста. Через деякий час після викрадення позиційні системи, встановлені на обладнані, підтвердили, що техніка вже перебуває на території Чечні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ