Підтримати нас

Військовослужбовця Сергія Короля поховали через два роки після деокупації села Олександрівка на Херсонщині 

Автор статті
05 квітня 2024 13:55
195
Поширити:
Фото: Суспільне.Одеса/поховання Сергія Короля в селі Тарасівка Одеської області

29-річний Сергій Король з Одещини загинув на початку повномасштабного вторгнення на Херсонському напрямку. Лише через 2 роки його вдалось поховати.

Про це йдеться на сторінці Суспільне. Одеса.

За словами його брата Руслана, востаннє Сергій написав рідним 19 квітня 2022 року.

“Як я зрозумів зі слів побратимів, 17 квітня (ред. окупаційні війська) вже були в селі. Вони в одних хатах, наші – в інших. Це були близькі бої. І ось 19 квітня він написав, напевно, все, що міг, чи часу більше не було: "я живий". Але після того ми вже набирали – абонент поза зоною", – додав чоловік.

Руслан Король повідомив про те, що його брата зачепило осколком, який пробив легені:

“Під час виходу українських військ із села Олександрівка Сергій ще був живий. Згодом побратими повідомили Руслану, що Сергій загинув, а село під окупацією”. 

Брат військового намагався знайти тіло загиблого Сергія в Олександрівці: 

“Через рік після смерті та деокупації Олександрівки рештки тіла знайшли спаленими на сміттєзвалищі місцеві жителі, які повернулися до села. На місці Руслану вдалося знайти докази того, що це був його брат”. 
 

Зазначається, що рештки тіла Сергія перевезли до Херсона, але рідні не змогли його поховати через те, що правоохоронці наполягали на ідентифікації, що це саме Сергій.

“Ми вмовили, щоб тіло нікуди не викидали, але вони зробили по-своєму та поховали його, а ми про це не знали", – розповів Руслан Король.
 

За сприянням адвоката, яка допомогла з клопотанням щодо ексгумації тіла Сергія, його вдалося перепоховати в рідному селі Тарасівка на Одещині 30 березня 2024 року. 

  • 5 квітня Вінницька громада в останню путь проведе військового з Херсона Андрія Бреуса.
  • 4 квітня на Львівщині попрощаються зі старшим солдатом із Херсона Валерієм Сердюком.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ