Підтримати нас

Відбулась онлайн конференція херсонських освітян

Vgoru
Автор статті
27 квітня 2021 09:59
1,769
Поширити:

На базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради відбулася перша, у межах новоствореного Херсонського району, онлайн-конференція освітян.

Метою заходу був обмін досвідом з теми, яка хвилює сьогодні кожного педагога: "Освіта в дистанційному форматі: перший досвід, перспективи", яка стала можливою за підтримки управління освіти Херсонської міської ради, управління освіти  у справах сім’ї, молоді та спорту Олешківської міської ради та Херсонської районної ради Херсонської області. Учасниками конференції стали:

  • Херсонська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради;
  • Олешківська спеціалізована школа № 4 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного напрямку;
  • Олешківська спеціалізована школа № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов;
  • Олешківський центр професійної майстерності педпрацівників.

Долучились до заходу й Херсонські заклади загальної середньої освіти № 18, 35, 36.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів та батьків. Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати і мотивувати учнів, давати раду технологічним проблемам виявилось зовсім не просто. 

Учасники конференції в онлайн-режимі обговорили питання організації, засобів та інструментарію дистанційного навчання в освітньому закладі. Педагогів хвилювали питання забезпечення ефективності онлайн-навчання через підвищення навчальної мотивації учнів, пошук оптимальних варіантів ресурсного забезпечення освітнього процесу в закладі й визначення перспектив дистанційного формату  STEM-освіти, як інноваційного тренду сучасної освіти.

Модератором заходу була директор Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради Людмила Шалаєва. Цікавими й змістовними були виступи педагогів: Ганни Коваленко, Людмили Глущенко, Любові Свириденко (Херсонський ЗЗСО№52), Яніни Соколенко (Олешківська спеціалізована школа №4), Вадима Назаренка (Олешківська спеціалізована школа №2), Ірини Охременко (Олешківський центр професійної майстерності педпрацівників). Зі словами підтримки та вдячності за їхню працю до педагогів звернулась депутат  Херсонської міської ради Херсонської області, голова комісії з питань науки, освіти, культури, духовності, молодіжної політики, спорту та взаємодії зі ЗМІ Віолетта Царькова.

Учасники конференції вирішили продовжити співпрацю та визначились з темою другого номеру науково - методичного журналу «Освітній путівник» педагогів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради, який є першим у Херсонській освітянській спільності, зареєстрованим у Книжковій палаті України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ