Підтримати нас

Редакція “Вгору” звернулася до МОН за коментарем щодо будівництва підземної школи в Херсоні. Як відреагували в міністерстві?

10 жовтня 2024 15:32
108
Поширити:
Зруйнована через авіаудар школа, біля якої будують укриття. Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Після влучання керованих авіабомб у херсонський навчальний заклад, біля якого будують “підземну школу”, редакція “Вгору” звернулася до Міністерства освіти та науки України за коментарем та запрошенням на прямий ефір.

Через прессслужбу міністерства “Вгору” отримало відповідь від помічниці заступниці міністра освіти і науки України Надії Кузьмичової,  що  “не коментують процес будівництва та безпекові зміни, які відбуваються при перебігу цих робіт”.

У відповіді йдеться, що за це відповідає “підрядник – той, хто будує, та замовник – яким власне є місцева влада”.

Проте в МОН готові говорити про субвенцію, виділення та розподіл коштів, про тих, хто це фінансування отримає, затвердження механізмів, за якими ці кошти будуть виділятись, взаємодію з органами місцевої влади у цих питаннях.

  • Ідея будівництва підземних шкіл у Херсоні, озвучена місцевою владою 8 квітня 2024 року.
  • На початку липня проєкт був презентований саме як «підземна школа» Міністру освіти і науки України Оксену Лісовому під час його візиту на Херсонщину.
  • Тепер представники влади називають об’єкт будівництва протирадіаційним укриттям для цивільних, де надалі можуть навчатися діти офлайн.
  • Місцева влада в Херсоні не планує припиняти будівництво, аргументуючи, що «прилітає» всюди.
  • Водночас місцеві жителі пов'язують удар КАБАми з будівництвом  “підземної школи”, бо воно привертає увагу окупаційних військ. Попри обурення людей будівельні роботи тривають. На чат-бот “Вгору” 9 жовтня прийшло повідомлення, що їх продовжили.
  • На 8 жовтня було відомо про 22 поранених через авіаудар по школі, серед них двоє дітей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів