Підтримати нас

Великий знак питання: Автоюрист вказав слабкі місця нової дорожньої поліції

Vgoru
Автор статті
13 червня 2017 12:06
611
Поширити:

Дорожня поліція вже найближчим часом зіткнеться із величезними проблемами технічного оснащення.

Про це в ексклюзивному коментарі "Обозревателю" заявив Автоюрист Володимир Караваєв.

"На відміну від ДАІ, можу сказати відразу, що будуть проблеми з технічним оснащенням. З технікою, яка необхідна для фіксування правопорушень. Справа в тому, що в законодавчій базі, за якою працювала ДАІ, було обумовлено, що вони можуть користуватися технічними засобами, передбаченими законодавством. У тому ж наказі знаходяться всі ці Драгери, Візири, вимірювачі швидкості. Питання щодо законності використання має дуже великий знак питання, оскільки складно сказати чи поширюється цей наказ на поліцію", - наголосив він.

Ще сумніша ситуація буде з фіксацією правопорушень на трасах, вважає юрист.

"Що стосується вимірювання швидкості, то тут взагалі сумна картина. Ми припускаємо, що вони будуть траси контролювати, але на трасах основна проблема - це перевищення швидкості. Не маючи сьогодні жодного приладу для вимірювання швидкості, що можна контролювати", - запитав Караваєв.

За його словами, на складах ДАІ знаходиться близько 170 приладів Тrucam, якими вони раніше користувалися.

"Але вся справа в тому, що законодавство прописано таким чином, що поліція може використовувати для фіксації правопорушень тільки ті технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі. А Тrucam не є чисто автоматичним приладом. Там передбачені різні функції", - зазначив він.

Як повідомляв "Обозреватель, в Україні на трасах міжнародного і національного значення розпочала роботу дорожня поліція.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ