Підтримати нас

Великобританія висилає дипломатів РФ і заморожує всі контакти з Москвою

14 березня 2018 11:50
226
Поширити:

Великобританія висилає 23 російських дипломатів, які мали відношення до розвідки РФ, також Лондон перериває всі офіційні відносини з Москвою на період розслідування справи про отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля. Про це заявила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей, виступаючи в парламенті 14 березня.

"Відповідно до Віденської конвенції Сполучене Королівство тепер вишле 23 російських дипломатів, яких ідентифікували як незаявлених розвідників. Це буде найбільша висилка за останні 30 років, і це відображає той факт, що російське держава не в перший раз діяла проти нашої країни. За допомогою цієї висилки ми на роки зруйнуємо можливості російської розвідки в Великобританії", - заявила Мей.

Термін, який відводиться для видворення - тиждень.

Також Британія призупинить всі двосторонні контакти з Росією і скасує запланований раніше візит глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Міністр закордонних справ Росії не гідний своєї посади", - зазначила глава британського уряду.

Крім того, британські високопосадовці та члени королівської родини не будуть присутні на Чемпіонаті світу з футболу в Росії, заявила Мей.

"Крім цього ми заморозимо російські держактиви, якщо у нас будуть докази загрози. Лондон буде проводити перевірки російських приватних літаків і заморозить "сумнівні "рахунки", - наголосила прем'єр.

При цьому Мей, додала, що не може публічно назвати деякі із заходів щодо Росії, які будуть прийняті Лондоном.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів