Підтримати нас

Велика Британія має намір ввести нову систему збору пластикових пляшок

Автор статті
17 серпня 2017 12:15
606
Поширити:

Велика Британія розглядає можливість впровадження в країні депозитної системи збору тари. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на підрахунки фахівців центру Green Alliance, передає УНН.

Сьогодні майже половина з 35 млн пластикових пляшок, що продаються щодня у Великобританії, виявляється на сміттєвих відвалах. Нова система, за оцінками фахівців, дозволить переробляти понад 4 млн пластикових пляшок щотижня.

Депозитна система полягає в тому, щоб вартість напою підвищити на певну суму, яка буде повертатися покупцеві в обмін на використану упаковку.

Фахівці запевняють, що нова система допоможе впоратися з проблемою накопичення пластику, в тому числі в світовому океані.

"Це неприйнятно відвідувати пляж, який покритий пластиком. І зовсім страшно від розуміння того, що морепродукти, які ми вважаємо екологічно чистими і корисними, буквально просякнуті токсинами, компонентами пластика", - заявив чинний політичний директор Green Alliance Дейстін Бентон.

Нагадаємо, депозитна система збору тари успішно діє в Швеції, Німеччині, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, в Норвегії завдяки цій системі збирають 95% тари, в Фінляндії - 93,3%, а в Данії - 89%.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ