Підтримати нас

Вдавала із себе переселенку: СБУ затримала на Вінниччині дочку гауляйтера Чорнобаївки Турульова

Vgoru
18 квітня 2023 08:35
1,149
Поширити:

На Вінниччині СБУ затримала пособницю російських окупантів із Херсонщини, доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова. Про це повідомила Служба безпеки в Telegram.

“Після захоплення селища фігурантка однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації. За протекції колаборанта Турульова його доньку призначили очільницею відділу, де вона займалася запровадженням освітніх «стандартів» РФ на території захопленої громади”, – йдеться в дописі.

Колаборантка змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації селищних навчальних закладів та переведення їх на розрахунки в російських рублях.

Також, за даними слідства, наприкінці липня 2022 року запроданка була делегаткою прокремлівського форуму під назвою "Ми разом із Росією». На ньому була схвалена так звана "декларація розвитку регіону", яка фактично стала планом інтегрування півдня України в економіку РФ.

Після визволення правобережної частини Херсонської області ворожа поплічниця переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.

Суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Влітку 2022 року колишньому керівнику місцевої автостанції Юрію Турульову повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Він погодився на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду голови окупаційної адміністрації Чорнобаївської територіальної громади. За даними слідства, колаборант переслідував місцевих жителів із проукраїнською позицією.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ