Підтримати нас

В Україні заборонили діяльність проросійської партії СПАС: очільник переховується на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
19 квітня 2024 10:45
114
Поширити:
Едуард Коваленко\ фото: Facebook

За матеріалами СБУ в Україні заборонили діяльність ще однієї проросійської політичної партії «Соціал-патріотична асамблея слов’ян» (СПАС). 

Про це йдеться на сторінці Служби безпеки України.

Наразі очільник партії Едуард Коваленко переховується на окупованій території Херсонської області та співпрацює з ФСБ РФ, інформують правоохоронці.

Зазначається, що за вказівкою російської спецслужби Коваленко та його однопартійці публічно виступають на підтримку російської агресії. На окупованих територіях України вони агітують місцевих жителів підтримати Росію та приєднатися до лав його окупаційних угруповань.

“Також прихильники РФ виступають перед росЗМІ нібито від імені «пересічних громадян» України та виправдовують воєнні злочини РФ”, – йдеться в повідомленні.

У вересні 2022 року слідчі Служби безпеки заочно повідомили Коваленку про підозру в державній зраді. Обвинувальний акт скеровано до суду, інформують у відомстві.

  • За даними руху “ЧЕСНО” Едуард Коваленко народився 17 жовтня 1965 року в Генічеську Херсонської області.
    У 2005 році Коваленко створив партію "Соціал-патріотична асамблея слов’ян", яка виступала "за єдність України, Росії та Білорусі".
    У 2013 році він був єдиним представником України на з’їзді "ЛДПР" у Москві.
    У 2014 році в "День російської єдності" Коваленко фігурував серед організаторів невдалого "Руського маршу" в Києві. 
    У 2015 році балотувався до Генічеської міської ради від партії "СПАС".
    У 2017 році Генічеський районний суд Херсонської області засудив Едуарда Коваленка за організацію антиукраїнських мітингів на 5 років тюрми.
    Проте 2019 року його обміняли на полонених українців, перед його відправленням до Луганська Володимир Зеленський помилував Коваленко.
    У 2020 році Едуард Коваленко з окупованого Луганська повернувся до Генічеська, де проводив акції проти підвищення комуналки під час оголошеного Кабінетом міністрів України локдауну. Поліція виписала йому протокол про порушення карантину.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ