Підтримати нас

В Пірогові святкували Різдво вісім гуртів колядників

08 січня 2020 07:30
738
Поширити:

Уже третій рік поспіль у Національному музеї народної архітектури і побуту просто неба збираються десятки колядників.

Перевдягнені в янголів, пастухів, із різдвяними зірками вони ходять від хати до хати, колядують і отримують смаколики, йдеться у ТСН.

Голосно, щоб почула вся Україна, з усмішкою, щоби зарядити енергією Різдва всіх - у національному музеї народної архітектури і побуту біля кожної хатини лунають колядки. Заколядувати в Пирогів приїхали вісім гуртів із різних сіл та містечок Київської області.

Керівниця гурту з Броварського району пані Валентина - переселенка з Луганщини. Через війну її колектив розпався. Але 2015 року знайшла в собі сили створити новий.

"Треба було працювати, треба було жити далі. Мені здається, якби я не працювала тут, навіть не знаю, якою була б моя доля", - каже керівниця фольклорного гурту "Промінь" Валентина Жива.

Почути колядки гурту зібралися сотні людей. Навіть якщо ви приїхали без різдвяного настрою, колядники швидко виправлять це. Зав’яжуть українську хустку, дадуть вертеп і навчать новій пісні.

На народних гуляннях українці забули про всі негаразди і після колядок закружляли в танці. А кому не вистачило сміливості, пішли по глінтвейн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ