Підтримати нас

В ОВА повідомили, скільки земель уже розмінували на Херсонщині

Автор статті
20 грудня 2023 17:30
629
Поширити:

Станом на 20 грудня на правобережжі Херсонщині розмінували майже 23% земель. Мова йде про понад 156 тисяч гектарів території, із них 133 тисяч – це поля фермерів. 

Про це в телемарафоні повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

За його словами, лише на цій площі піротехніки знищили понад 135 тисяч мін, розтяжок, нерозірваних снарядів та інших вибухонебезпечних предметів. 

"Ми за 9 місяців збільшили потужність розмінування майже в 10 разів. Якщо в березні було 80 саперів, то зараз більш як 800 саперів працюють цілодобово, роблячи нашу землю безпечнішою”, – повідомив Прокудін.

Він сказав, що й надалі на Херсонщині будуть збільшувати кількість саперних підрозділів. 

Зі слів Олександра Прокудіна, на початок жовтня розміновано лише 15% Херсонської області. Це 100 тисяч гектарів, з них 85 тисяч га – сільськогосподарські угіддя.

Раніше в інтерв’ю Медіаплатформі «Вгору» рятувальник Олександр Дворецький розповів, чому на розмінування Херсонської області підуть десятки років.

Україна є першою у світі за площею замінованих територій. Близько 174 тисяч квадратних кілометрів територій є потенційно небезпечними для життя й господарювання. Її небезпечна територія більша за територію цілої країни – Словенії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ