Підтримати нас

В Новій Каховці реорганізують два санаторія для дітей

04 січня 2020 04:00
390
Поширити:

Дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба» у Новій Каховці  ліквідують, а протитуберкульозний санаторій «Джерельце» реорганізують у багатопрофільне реабілітаційне відділення Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

 

Про це повідомляє Online Нова Каховка.

Це спричинило рішення Херсонської обласної ради, яка на своїй сесії 20 грудня для скорочення видатків на утримання таких закладів вирішила ліквідувати або реорганізувати їх близько десятка по всій Херсонщині.

Якщо з санаторієм “Дружба” все більш-менш ясно – ліквідація, то щодо “Джерельця” все ще “у тумані”. Адже реорганізація санаторію «Джерельце», окрім зміни профілю та статусу установи, буде стосуватися і зміни кількості працюючих. Зараз тут працюють близько  85 співробітників. Їх  “під ялинку” попередили про можливість скорочення або істотну зміну умов праці.  А ось які посади   скоротять – поки організатори  реформування не говорять.

І ще одна проблема постає за цими рішеннями  обласної влади. За рік у санаторії “Джерельце” відпочили та пройшли тримісячний курс реабілітації більш, ніж 250 дітей. З них 95% – діти з вразливих верств населення: сироти та напівсироти, діти з інвалідністтю, діти з неповних, багатодітних та малозабезпечених родин, вихованці дитячих будинків. Це представники найбідніших верств наслення. А що ж тепер будуть з ними робити? І де їх батьки або опікуни знайдуть на це гроші?

А якщо не знайдуть?

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів