Підтримати нас

В Херсоні шукають розповсюджувача вірусу

Автор статті
14 лютого 2019 07:42
727
Поширити:

Херсонські слідчі намагаються знайти місцевого продавця компьютерних вірусів. 

Слідчі Головного управління нацполіції в Херсонській області отримали дозвіл суду на доступ до інформації про зняття коштів в терміналах  «ПриватБанка» з однієї з карток у період з 01.12.2018 року по 29.01.2019 року, а також до фото і відеозаписів з тих банкоматів.

Таким чином правоохоронці намагаються знайти чоловіка, який продавав через Інтернет шкідливе програмне забезпечення. А саме - розповсюджував стілер «Arkei», що використовується для крадіжки паролів доступу у користувачів мережі.

Чоловік просив за вірус 200 російських рублів на електронний гаманець, або 85 гривень на банківську картку.

Це вже не перша кримінальна справа, яка стосується розповсюдження вірусних програм. Зокрема, 13 січня цього року співробітники кіберполіції викрили хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер, призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної і білінгової інформації (паролі, логіни, куки, дані щодо гаманців криптовалют, файли з інформацією) на заражених персональних комп’ютерах. Зловмисником був мешканець Запоріжжя.

А у травні минулого року на аналогічному злочині викрили 20-річного студента, мешканця міста Рубіжне, Луганської області. По інформації кіберполіції, його вірусом були заражені понад 2 тисяч персональних комп’ютерів.

Всім цим хакерам тепер загрожує до двох років позбавлення волі (ч.1 ст. 361-1 Кримінального Кодексу України - Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ