Підтримати нас

Унаслідок російської збройної агресії знищена заповідна зона Джарилгацького парку, – Міндовкілля

Vgoru
Автор статті
08 листопада 2023 07:55
564
Поширити:

Унаслідок російської збройної агресії знищена вся заповідна зона, найцінніша степова ділянка Джарилгацького національного природного парку.

Про це повідомляє Міндовкілля.

Зазначається, що це 1588 га територій.

Варто зазначити, що з перших днів повномасштабного вторгнення Джарилгач перебуває в окупації. 

“Війна має руйнівний вплив на довкілля, і її наслідки можуть бути відчутними не лише для нас, а і для майбутніх поколінь”, – йдеться в дописі.

За даними Міндовкілля, наразі війною уражено понад 20% природоохоронних територій України. Це 812 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 0,9 мільйона гектарів.

Крім того, пошкоджені місця існування видів флори та фауни, занесених до Червоної книги України, Європейського червоного списку видів тварин і рослин, під загрозою зникнення у світовому масштабі.

У серпні UNCG повідомляла, що впродовж 5 днів горіла найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку.

Нагадуємо, військові РФ з’єднали острів Джарилгач із тимчасово окупованою материковою частиною Херсонської області в районі Лазурного. Вони засипали переправу до острова піском. Також на острові окупанти розгорнули полігони для відновлення та підготовки. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ