Підтримати нас

Умовно засудили підприємця з Херсонщини, який хотів перереєструвати бізнес за законами РФ

Vgoru
Автор статті
30 вересня 2023 12:20
2,616
Поширити:

Дергачівський районний суд Харківської області визнав винним у колабораціонізмі заступника директора з господарських питань відокремленого підрозділу «Млин» ТОВ «Херсонмлин», зареєстрованого в Олешках на Херсонщині.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок.

“У суді обвинувачений повністю визнав свою вину в повному обсязі, щиро розкаявся та пояснив всі обставини”, – йдеться в дописі.

Чоловіка засудили до 2 років і 6 місяців позбавлення волі із забороною на 10 років обіймати деякі посади, але Суд звільнив засудженого від відбуття тюремного покарання із випробувальним строком на один рік.

Зазначається, що у листопаді 2022-го по січень 2023-го років, перебуваючи в місті Дергачі на Харківщині, обвинувачений почав процес перереєстрацію підрозділу за російськими законами. Для цього використовував офіційні бланки підприємства ТОВ «Херсонмлин» з підписами директора й завірені печаткою.

Зокрема, він телефоном консультувався з податковою окупаційної «ВЦА Херсонської області». Але 6 грудня минулого року чоловік просив відстрочку для підготовки підприємством необхідних документів. 

У січні цього року підприємець звертався з аналогічним проханням до окупаційних адміністрації Олешок та «Департаменту промисловості та торгівлі ВА Херсонської області». 

Судитимуть окупаційну заступницю голови пенсійного фонду Херсонської області Юлію Караулову й окупаційну голову пенсійного фонду в Скадовському районі Василя Єропкіна. Їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

У Києві підприємцю Анатолію Присяжному з Херсона, який з 90-х займається пасажирськими перевезеннями, суд виніс вирок за колабораціонізм. А саме за ведення господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором і окупаційними органами влади.Чоловік визнав вину. Після вироку його все ж звільнили з-під варти в залі суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ