Підтримати нас

Український бренд презентував нашивку-вишивку Херсонської області, яка була створена за мотивами викраденої росіянами картини

Vgoru
Автор статті
26 липня 2023 08:22
1,215
Поширити:

Український бренд Dodo Socks в колаборації з Херсонським художнім музеєм створив нашивку-вишивку з липучкою. Їх надихнула викрадена росіянами картина Михайла Брянського «Портрет дівчини у вишиваній сукні».

Про це повідомив Херсонський художній музей.

Як зазначають у дописі музею компанія задумала створити цілу колекцію патчів з вишивками усіх регіонів Україні, але у процесі пошуку «херсонського» візерунку зіткнулась з відсутністю автентичних орнаментів регіону.

“У пошуках автентики нашу увагу привернула історія картини «Портрет дівчини у вишиваній сукні» Михайла Брянського. Її викрали російські окупанти з Херсонського художнього музею 2022 р.”, – написав бренд.

Тому фрагмент вишивки з картини став найновішою нашивкою.

Dodo Socks — український бренд, який до 2022 року виготовляв свою продукцію в Рубіжному Луганської області. Тепер виробництво зосереджене у Львові. 

Нагадуємо, будівлю Херсонського художнього музею склали з конструктора LEGO у межах проєкту “MiniMisto”. Це робота миколаївського 3D-дизайнера Олександра Єрмолаєва. 

Також працівники Херсонського художнього музею ідентифікували вже 50 викрадених росіянами картин. Твори мистецтва впізнають по світлинах, зроблених у сімферопольському Центральному музеї Тавриди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ