Підтримати нас

Україні надали «транспортний безвіз»

Vgoru
Автор статті
29 червня 2022 18:08
838
Поширити:

Сьогодні, 29 червня, у Ліоні між Україною та Євросоюзом підписано безстрокову угоду про так званий «транспортний безвіз». Україна отримала його однією з перших поміж країн, які ще не стали членами ЄС.

Що це змінює для нашої країни?

Передусім усуваються всі бюрократичні перепони для отримання дозволів на двосторонні та транзитні перевезення в держави ЄС. Також українські водії вантажних автомобілів зможуть скільки завгодно й на будь-який термін перетинати кордон із країнами Євросоюзу.

«З урахуванням майже п’ятиразового зростання автоперевезень, уже у вересні цього року через брак автодозволів експорт українських товарів міг зупинитися мінімум у напрямку двох сусідніх країн. Це сотні мільйонів доларів втрат щомісяця й більше мільярда – за підсумками року», – зазначив заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм.

Та й пересічним українцям відтепер надається право керувати транспортом у Євросоюзі. Тобто Україна та ЄС не вимагатимуть від власників водійських посвідчень, виданих однією зі сторін, мати міжнародне посвідчення водія.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ