Підтримати нас

Українські водії організували хитрий канал нелегальних перевезень в Росію через Крим - СБУ

Vgoru
Автор статті
15 грудня 2016 16:10
185
Поширити:

Служба безпеки України спільно з прикордонниками та прокуратурою перекрили в Херсонській області канал нелегальних пасажирських перевезень в Росію через окупований Крим.

"Правоохоронці встановили, що один з комерційних перевізників організував нелегальні перевезення пасажирів в Росію з Херсона, Одеси і Миколаєва", - повідомили у спецслужбі.

Фото: СБУ
Фото: СБУ


При цьому, щоб приховати свою діяльність, водії автобусів висаджували пасажирів неподалік пункту пропуску Чаплинка і ті пішки перетинали адмінкордон з незаконно аннексированным Росією півостровом.

"Вони отримували інструкції про приховування під час прикордонного контролю кінцевого пункту призначення, яким був російський Краснодар. З території Криму автобуси потрапляли в РФ через поромну переправу. Співробітники спецслужби з'ясували, що рейси відбувалися кожні дві доби", - розповіли в СБУ.

Як зазначається, вартість переїзду в сорокамісному автобусі становила в середньому тисячу гривень.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 і ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство, в рамках якого вилучено два автобуси", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала канал незаконних пасажирських перевезень з тимчасово окупованих територій в контрольовані Україною міста через Росію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ