Підтримати нас

UAnimals стерилізувала понад тисячу безпритульних тварин Херсонщини

Вгору
Автор статті
08 лютого 2024 11:13
445
Поширити:

Зоозахисна організація UAnimals займається стерилізацією та вакцинацією безпритульних тварин на Херсонщині, із листопада 2023 року вже вдалося стерилізували та вакцинували понад тисячу тварин.

Про стерилізацію тварин Херсонської області, під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповіла керівниця міжнародного відділу зоозахисної організації UAnimals Ольга Чевганюк.

За словами зоозахисниці, у лютому програма стерилізації спрямована саме на Херсонщину, ціль стерилізувати сто тварин отримує кожен член команди організації. Наразі мова йде про безпритульних тварин, які перебувають на закинутих будівлях.

Ольга Чевганюк наголошує, що стерилізація є одним із гуманних методів зниження кількості тварин та не шкодить їхньому здоров’ю.

Зі стерилізацією тварин, організації UAnimals допомагають волонтери на місцях. За словами Ольги, зазвичай, це люди, які добре знають регіон та місцевість, або вже опікуються тваринами.

Після звернення волонтерів команда організації вирушає на місце в стерилізаційному авто, яке повністю обладнане всім необхідним для того, щоб надати кваліфіковану професійну допомогу, каже зоозахисниця.

“У нас прекрасні лікарі, які за дуже короткий час, але дуже якісно стерилізують, вакцинують, чипують тварин”, – розповідає Ольга Чевганюк.
 Усі стерилізовані, вакциновані та чиповані тварини вносяться в загальнодоступні українські бази, за якими їх потім можна відстежувати. Після стерилізації за тваринами потрібен тимчасовий догляд, здебільшого це займає всього кілька днів, тому важливим є питання їхнього утримання після стерилізації.
За словами Ольги Чевганюк зазвичай стерилізованих тварин розміщують на місцевих локаціях, які пустують, на території комунальних підприємств, або інших місцях, де організації дають дозвіл на розміщення.
“Ми там налагоджуємо все необхідне. Тобто від кліток до пелюшок, щоб тварини могли якийсь час побути на перетримці, і вже потім їх випускаємо. Якщо ж у тварин є опікуни, тоді, звісно, їх забирають”, – додає Чевганюк.

За словами зоозахисниці, опікуни перетримують тварин якусь певну кількість часу, далі їх або перелаштовують, або випускають у минулі місця перебування.

Нещодавно зоозахисна організація U-Animals закрила збір для притулку КП “Гарантія” на Херсонщині, у якому були знищені будки, сітки, огорожі та багато чого іншого необхідного для утримання тварин.

Завдяки донорам та підписникам, організація закупить 25 утеплених будок, які передадуть у цей притулок.

  • Нещодавно Херсонська міська рада повідомляла, що працівники вищезгаданого КП "Гарантія", у період із 25 грудня 2023 року по 9 січня 2024 стерилізували та вакцинували 220 безпритульних тварин.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ