Підтримати нас

У заповіднику “Асканія-Нова” тварини страждають від звуків російської авіації

Vgoru
Автор статті
06 квітня 2023 06:56
995
Поширити:

У біосферному заповіднику “Асканія-Нова”, який розташований на тимчасово окупованій частині Херсонщини, тварини страждають від постійних прольотів авіації росіян. 

Про це під час ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповів директор біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф. Е. Фальц-Фейна Віктор Шаповал.

“Найбільшою проблемою з перших днів окупації Асканії-Нова залишається російська авіація. Її постіній прольоти над заповідником спричиняють стрес для тварин. Також пожежі, які були минулого року, також несуть загрозу для заповідної зони. Але, ситуацію не можна порівняти з тими природоохоронними об'єктами, на територіях яких були військові дії. Усе ж таки Асканія-Нова розташована в тилу ворожих військ. З іншого боку, треба розуміти, що ситуація зміниться з наближенням лінії фронту”, – зазначив Шаповал. 

За його словами, потім проблеми можуть виникнути з мінуванням території заповідника. 

“Така ситуація стане критичною. Зараз поки не зрозуміла ситуація в регіоні, яка не доступна для моніторингу та контролю. На жаль, для Асканії-Нова з мінуванням території все ще попереду”, – додав директор заповідника 

Раніше ми повідомляли, що значення «Асканії-Нова» для росіян зросло після звільнення Силами оборони України правого берега Херсонщини, коли на лівому зросла концентрація окупаційних військ. Окупанти тривалий час інспектували заповідник, поки там ще працювала українська адміністрація. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ