Підтримати нас

В Японії намагаються вирішити демографічні проблеми за рахунок створення мережі служб знайомств

Автор статті
11 грудня 2020 06:40
861
Поширити:

Японія, відома своїми демографічними проблемами, прагне підвищити рівень народжуваності, фінансуючи використання штучного інтелекту для боротьби з самотніми серцями. Молоді і зрілі громадяни не бажають заводити відносини і дітей, це своє чергою тисне на соціальну політику, зокрема, з огляду на збільшення кількості пенсіонерів.

Уряд прем'єр-міністра Йосіхіде Суги вирішив виділити в наступному фінансовому році 2 млрд єн ($19 млн) владі на місцях на підтримку локальних служб знайомств. Вважається, що ці технології «зможуть підібрати більш широке та розумне коло потенційних наречених», додав один із представників японського кабінету міністрів.

Зараз близько половини з 47 префектур країни пропонують послуги сватання, а деякі з них уже встигли впровадили системи штучного інтелекту (ШІ).

Традиційні служби пошуку партнерів часто використовують стандартизовані форми для перерахування інтересів і захоплень людей, ШІ-системи можуть виконувати більш складний аналіз цих даних.

«Ми сподіваємося, що ця підтримка допоможе повернути назад зниження народжуваності в країні», - додав чиновник.

Станом на 1 червня 2020 року 28,7% жителів Японії складали люди старше 65 років. Між тим, у Великій Британії на цю категорію припадає 18%, в США - 15%.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ