Підтримати нас

У Херсоні затримали посадовців ТЦК та працівницю ЦНАПу, які допомагали ухилитися від призову

10 жовтня 2024 17:28
149
Поширити:
Фото: СБУ

СБУ та Нацполіція затримали трьох посадовців ТЦК та працівницю центру надання адміністративних послуг у Херсоні, які брали хабарі за зняття з військового обліку. Про це повідомляє СБУ на своєму телеграм-каналі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Працівниця ЦНАПу оновлювала дані призовників та пропонувала їм уникнути мобілізації. Потім передавала їхні дані своїм знайомим у ТЦК і вони знімали їх з військового обліку, через стан здоров’я.

За інформацією офісу Генерального прокурора, двоє начальників відділів та оператор відділення обліку та бронювання солдатів РЦТК та СП у Херсонській області брали по 7 тисяч доларів з людини, щоб внести фальшиві дані в документи військовозобов'язаних.

Правоохоронці затримали підозрюваних після отримання хабаря. Під час обшуків вони виявили та вилучили гроші, зброю та боєприпаси, походження яких встановлюють фахівці. 

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

  • Нещодавно СБУ Херсонської області та Миколаївська спеціалізована прокуратура викрила 43-річного керівника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Херсоні, його підлеглого та місцевого жителя. Вони розробили план, за яким військовозобов'язані могли уникати мобілізації та незаконно перетинати кордон України. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів