Підтримати нас

У Херсоні затримали ексохоронця російської катівні: чекав поки виповниться 60 років, аби виїхати за кордон

Вгору
Автор статті
27 березня 2024 12:26
372
Поширити:
Фото СБУ

У Херсоні правоохоронці затримали чоловіка, який під час окупації міста охороняв російську катівню. Наразі він перебуває під вартою.

Про це повідомила Служба безпеки України.

При обшуку в оселі затриманого виявили мобільний телефон із доказами його злочинних дій, а також формений одяг російського зразка, який йому видали окупанти, йдеться в повідомленні.

Чоловіку повідомили про підозру в колабораціонізмі та добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на окупованій території. Йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як інформують правоохоронці, на початку повномасштабного вторгнення Росії він працював інженером-електромеханіком на місцевому підприємстві.

За даними слідства, після захоплення Херсона, затриманий обійняв посаду окупаційного молодшого інспектора відділу нагляду та безпеки. Він охороняв камери, в яких тримали незаконно ув’язнених учасників руху опору. Там людей катували та намагалися залучити до співпраці зі спецслужбами РФ.

Після звільнення правобережжя Херсонщини затриманий спалив російське посвідчення тюремного наглядача» та переїхав до орендованої квартири, аби сховатися від слідства, стверджують правоохоронці.

“У такий спосіб він планував переховуватися до січня 2025 року, коли йому виповниться 60 років, а потім виїхати за кордон, як переселенець із півдня України”, – йдеться в повідомленні.

  • 25 березня Служба безпеки України затримала двох жителів Херсона, чоловіка та жінку, які під час окупації міста працювали в російській катівні. Вони обійняли посади незаконних інспекторів охорони російської катівні, яка діяла на базі захопленої виправної колонії Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ