Підтримати нас

У Херсоні відбулось відкриття другої частини виставки “Мовні вправи”. ФОТО

17 серпня 2024 10:00
198
Поширити:
Усі фото у матеріалі Олександра Корнякова/"Вгору"

16 серпня в Херсоні відбулося відкриття другої частини виставки «Мовні вправи» за підтримки фундації Artists Support Ukraine та ГО Port of Culture. 

Фотокореспондент “Вгору” був на заході й зробив світлини.


В експозиції представлені роботи українських митців та мисткинь, які переосмислюють колоніальний досвід української нації. Серед них Алевтина Кахідзе, Оля Федорова, Михайло Алексеєнко, Елтуран Мамедов та інші. 

Всі твори присвячені темі мовної ідентичності, деколонізації та важливості української в повсякденному житті.

Окрім експозиції, пройшла дискусія на тему «Мова опору: деколонізація через Слова». 


«Мовні вправи» — це серія виставок і публічних обговорень з експертами в Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Одеській та Запорізькій областях. Ініціатива покликана створити простір для діалогу та запросити громадськість до рефлексії на тему мови як інструменту деколонізації, без нав’язування конкретних ідей чи ідеологій.

  • 5 серпня пройшло відкриття першої частини виставки “Мовні вправи” в Херсонському обласному краєзнавчому музеї. Директорка  музею Ольга Гончарова у коментарі “Вгору” розповіла, що мета виставки – це спроба поговорити про постколоніальний досвід українців з широкою аудиторією.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів