Підтримати нас

У Херсоні в обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки “Мовні вправи”

06 серпня 2024 15:22
269
Поширити:
Усі фото у матеріалі Олександра Корнякова/"Вгору"

Херсонський обласний краєзнавчий музей здобув перемогу у грантовому проєкті “Мовні вправи” за підтримки фундації Artists Support Ukraine та ГО Port of Culture, в рамках цього проєкту 5 серпня відбулося відкриття однойменної виставки.

Про це повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей.

Як зазначають музейники, роботи для виставки надали українські митці Алевтина Кахідзе, Ігор Гусєв, Кулана Світлинич, Дана Косміна, Валерій Ведута, Оля Федорова та інші. Темою виставки стали – мовна ідентичність та деколонізація.

Директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею Ольга Гончарова у коментарі “Вгору” розповіла, що мета виставки – це спроба поговорити про постколоніальний досвід українців з широкою аудиторією.

“Виставка складається з творів сучасних художників, які працюють із темою національної ідентичності, переосмислюють свій колоніальний досвід, знаходять своє власне творче відображення”, – розповіла директорка музею.

За її словами, відкриття виставки продовжилося обговоренням теми за круглим столом, куди були запрошені представники Департаменту реалізації гуманітарної політики, громадськості міста, науковці, архівісти, бібліотекарі та українські військові.

  • 28 червня в Херсоні відкрилась виставка художника Олександра Сілкана “Херсонщина очима художника”.
  • Василь Чайковський, що проживає в Антонівці Херсонської області створює картини з уламків російських снарядів. Свої роботи він показує на виставках по містах України.
  • До 15 липня у Львівському муніципальному мистецькому центрі проходила виставка “Вас вітає Музей сучасного мистецтва, Херсон 2002-2022” присвячена до двадцятиріччя МСМХ. Вона є хронологічною репрезентацією ключових проєктів від заснування локації до окупації міста.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів