Підтримати нас

У Херсоні створили острівець пам'яті загиблих українських військових. ФОТО

29 серпня 2024 16:17
247
Поширити:
Усі фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Херсоні волонтери на Площі Свободи створили острівець пам'яті загиблих на російсько-українській війні.

Про це “Вгору” розповіла голова ГО “Справа громад Херсон” Оксана Погомій.

За її словами, ідея виникла давно. Адже такі острівки прапорців є і в Києві, і в Миколаєві, і в Одесі, і в багатьох інших містах України. Тому вирішили втілити її в Херсоні у День Державного прапора України. 

“Зараз ми не можемо зробити меморіал, бо прифронтове місто. Не можемо прийти до Алеї Героїв, бо літають дрони й постійно тривають обстріли. Хотілось, щоб був такий острівець пам'яті”, – додала Оксана Погомій.

Вона зазначила, що імена загиблих українських бійців дізнавалися у знайомих. Є імена військових, які брали участь в бою в Бузковому парку. Також працівники поліції встановили 15 прапорців з іменами загиблих правоохоронців. 

Волонтери ставили прапорці й без підписів. Кожний може долучитися і написати імена знайомих, рідних загиблих на війні. Також Погомій сказала, що вони продовжать доглядати за острівцем.

Пізніше фотокореспондент “Вгору” зробив фото, що прапорців стає більше й Херсонська ОВА додала фото загиблих бійців, які розмістили на пам'ятнику Героям Небесної Сотні.

  • 29 серпня у День пам’яті загиблих захисників України в Херсоні погасили благодійну марку «Хвилина мовчання». 
    День пам’яті захисників України започаткували 29 серпня 2019 року. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських бійців з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили через «зелений коридор». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня став соняшник. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів