Підтримати нас

У Херсоні погасили благодійну марку «Хвилина мовчання». ФОТО

29 серпня 2024 11:31
185
Поширити:
Усі фото Олександра Корнякова, "Вгору"

29 серпня у День пам’яті загиблих захисників України в Херсоні погасили благодійну марку «Хвилина мовчання». 

Фотокореспондент “Вгору” відвідав захід і зробив світлини.

До заходу приєдналися голова херсонського філіалу БФ “Patriot Ua” Максим Ревега та голова ГО “Справа громад Херсон” Оксана Погомій, а також директор із розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів "Укрпошти" Володимир Очеретнюк. 

За інформацією Укрпошти, цей випуск присвячений вшануванню пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

На поштовому випуску «Хвилина мовчання відтворені роботи донецького художника Сергія Майдукова «Марсове поле. Львів» (2023 р.) та «Меморіал на Майдані Незалежності. Київ» (2024 р.). Доповненням є вірш української поетеси Ліни Костенко «І жах, і кров, і смерть, і відчай», написаний у 2014 році.

Тираж марки – 350 000 примірників. Кожні 5 гривень від їхнього продажу направлять на благодійність.

День пам’яті захисників України започаткували 29 серпня 2019 року. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських бійців з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили через «зелений коридор». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня став соняшник. 

  • 23 серпня, напередодні Дня Незалежності, у Херсоні погасили поштову марку «Все буде UA!». На поштовій марці зображена мапа України у жовто-блакитних кольорах та квіти. А також – напис “Все буде Україна”.
  • 26 липня, напередодні Дня медика, у Херсоні погасили поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», об’єднані в один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни». 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів