Підтримати нас

У Високопільській громаді загинуло двоє місцевих жителів, частково зруйнована інфраструктура, окупанти тероризують місцеве населення

Vgoru
25 березня 2022 18:18
807
Поширити:

За інформацією, оприлюдненою у групі Високопільської громади у Фейсбук, внаслідок обстрілів загинуло дві жінки: жительки сіл Зарічне та Мала Шестерня. 

Численних пошкоджень зазнали адміністративні, освітні, торговельні та інші об'єкти, а також приватні домоволодіння. Пересуватись між населеними пунктами наразі вкрай небезпечно. Голова ОТГ відвідує населені пункти на власний страх і ризик, оскільки супровід не надається, а домовитись про безпечний проїзд неможливо:

“Наразі адміністрація змогла дістатись Зарічного, Ольгино, Ахрангельського, Потьомкиного. За можливості найближчими днями буде відвідано Добрянку, Нововознесенське”, - йдеться у повідомленні.

Немає можливості отримати й гуманітарну допомогу, яку запропонував надати Берислав. Транспортом пересуватись дуже ризиковано. Якщо авто і буде знайдене, то може бути розстріляне чи взагалі вилучене ворогом.

Окупанти продовжують знущатись над місцевим населенням. Вони не дають можливості покинути населені пункти, відбирають транспорт, виганяють людей із власних осель, вдираються до громадян і під дулом автоматів забирають цінні речі, щоб потім вивезти їх, пише адміністратор сайту:

“Сьогодні (25 березня) зайшли в один із магазинів і забрали все, що їм було потрібно. Масово вилучають у місцевих жителів телефони (будь-які), щоб ніхто не зміг обмінюватись реальною інформацією. Непоодинокі випадки поранення цивільного населення зброєю. Склад орків не є однорідним. Найбільшу небезпеку несуть представники ЛДНР та кавказьких національностей, з ними навіть говорити небезпечно”.

Позитивним моментом є лише те, що на більшості території ОТГ відновлено постачання електроенергії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ