Підтримати нас

У Великобританії відхилили петицію щодо скасування Brexit

Автор статті
27 березня 2019 09:30
685
Поширити:

Уряд Великобританії не має наміру просити Євросоюз про скасування процедури виходу країни зі складу ЄС і продовжить працювати над здійсненням Brexit.

Заява уряду, що з'явилася у вівторок ввечері на сайті парламенту країни, стала відповіддю на петицію про скасування Brexit, яку підтримали майже 5,8 мільйона жителів Великобританії, пише Укрінформ.

"Ми поважаємо результати референдуму 2016 року і разом з парламентом продовжимо працювати над затвердженням угоди, яка забезпечить вихід нашої країни з Європейського союзу", - йдеться в заяві, підготовленій Міністерством з питань Brexit.

Водночас уряд визнав, що петиція отримала істотну підтримку, однак наголосив, що майже три чверті британців, які мають право голосувати, взяли участь у референдумі 2016 року, очікуючи, що на його результати будуть зважати.

У заяві також зазначається, що консервативний уряд не порушуватиме обіцянок народові країни. У кабінеті прем'єр-міністра Терези Мей вважають, що відмовившись від здійснення Brexit, уряд підірве до себе довіру жителів Великобританії, а також завдасть сильного удару по основах демократії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ