Підтримати нас

У США заявили, що хакерські групи є підрозділом розвідки Росії

Автор статті
25 лютого 2017 13:00
382
Поширити:

Хакерська група APT28 є підрозділом головного розвідувального управління генштабу РФ. Такі дані навели офіційні особи в США, Великій Британії, Ізраїлі та Німеччині, які є експертами з питань кібербезпеки.

Про це повідомляє The Financial Times.

Хакерська група активна протягом як мінімум десяти років та встигла завдати шкоди найвразливішим та найважливішим військовим та дипломатичним організаціям на Заході.

"Москва послідовно заперечує свою причетність до APT28", - повідомляє The Financial Times.

Видання згадує одну з перших серйозних кібератак, здійснену 2015 року групою APT28 на TV5Monde, четверту найбільшу французьку телевізійну мережу, після BBC, CNN та MTV.

"Після хакерської атаки на французьку TV5Monde 2015 року, прокремлівська APT28 стала сміливішою у виборі цілі для атаки", - йдеться у повідомленні The Financial Times.

За даними аналітиків з питань кібербезпеки, попередніми мішенями групи були Academi (або "Блеквотер"), одна з найбільших приватних військових компаній США; міністерства оборони Франції та Угорщини, військові аташе НАТО, ОБСЄ, державний департамент США.

Видання також згадує "зухвалу" операцію групи APT28 під час передвиборної кампанії в США, коли відбулася атака на національний комітет Демократичної партії для дискредитації Гілларі Клінтон.

У середу міністр оборони Росії Сергій Шойгу підтвердив існування "інформаційних військ", які, за чутками, працюють протягом багатьох років, але офіційні особи довго заперечували таку інформацію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ