Підтримати нас

У Придністров'ї зібралися приєднатися до Росії

09 вересня 2016 08:06
623
Поширити:

Лідер невизнаного Придністров'я Євген Шевчук 8 вересня підписав "указ" про реалізацію підсумків так званого референдуму від 2006 року про визнання незалежності Придністров'я та його подальшого приєднання до Росії.

Про це пише "Укрінформ".

У Бюро з реінтеграції при уряді Молдови заявили, що документ може негативно вплинути на переговорний процес щодо врегулювання ситуації в регіоні.

"Влада Молдови вважає "указ" недійсним, оскільки його підписала неконституційна влада на основі незаконного референдуму, проведеного на частині території Республіки Молдова. Ми висловлюємо жаль і глибоке розчарування тим, що згаданий документ підриває зусилля конституційної влади Молдови та її міжнародних партнерів, залучених до процесу Придністровського врегулювання в рамках переговорів у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США)", - йдеться в заяві.

Зазначимо, що "указом" правову систему Придністров'я планують перевести у відповідність до федерального законодавства Російської Федерації.

Як відомо, 17 вересня 2006 року в Придністровському регіоні Республіки Молдова пройшов референдум. За його результатами, 97% громадян підтримали курс на незалежність Придністров'я та подальше приєднання до Російської Федерації.

Молдова визнала референдум незаконним.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів