Підтримати нас

У поліції показали, як вибухотехніки очищують Херсонщину від протипіхотних мін

10 липня 2024 16:27
248
Поширити:
Фото: Національна поліція

Нещодавно один із населених пунктів Білозерської громади Херсонської області обстріляли з реактивних систем залпового вогню касетними боєприпасами. Унаслідок цієї атаки вони замінували значну територію протипіхотними фугасними мінами.

Відео з розмінуванням території опублікувала Поліція Херсонської області.

У дописі йдеться, що у розмінуванні окрім вибухотехніків поліції Херсонщини, взяли участь і їхні колеги зі Львова. Під час роботи фахівці виявили понад 20 мін.

За словами начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Херсонській області Володимира Перепелиці, спеціалісти вибухотехніки збирали міни по одній за допомогою спеціальних пристосувань і переміщали в підготовлене місце для знищення.

Міни підривали невеликими партіями по 5-10 штук із дотриманням безпекових заходів.

Поліціянти зазначають, що додаткову небезпеку становила спека, адже зібрані міни реагують на тиск, у них є механізм самознищення, тому далеко транспортувати їх не можна.

Під час розмінування російські військові атакували групу вибухотехніків з дрона. Ніхто не постраждав.

  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині “Вгору” поговорило з медіаменеджеркою організації в Україні Оленою Шустовою та з керівниками груп нетехнічного обстеження та розмінування Денисом Марченком та Данилом Кудрявцевим.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів