Підтримати нас

У підручнику з геомерії надрукували орнаменти, що зображені на будинках у Новій Каховці на Херсонщині 

23 вересня 2024 08:20
70
Поширити:
Скриншот із підручника з геометрії

У підручнику з геометрії за 7 клас надрукували орнаменти, що зображені на фасадах житлових будинків, створені художником-монументалістом Григорієм Довженком. 

Про це йдеться на сторінці архітекторки, керівниці громадської організації "Новокаховське Товариство Охорони Культурної Спадщини" Тетяни Євсєєвої.

Одна з авторок підручника Дарина Васильєва зазначила, що в одному із параграфів також додали 2 задачі про трипільські орнаменти, які потім видно і в "Кам'яних вишивках".

Мистецький проєкт "Кам'яні вишиванки" призначений для відновлення декоративних рельєфів на будинках в Новій Каховці, що створені за розробками художника-монументаліста Григорія Довженка.

  • Журналісти “Вгору” розповідали про вплив режисера Олександра Довженка на появу орнаментів, про оздоблення фасадів та скільки бригад над цим працювали. А також про те, як новокаховські активісти збирали відомості про самого Григорія Довженка, з'ясовували – чи дійсно він мав стосунок до легендарних “вишиванок”, та який вигляд ці твори мали первісно.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів