Підтримати нас

У Новій Каховці засуджено водія, який скоїв летальне ДТП

30 грудня 2019 13:00
332
Поширити:

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення водія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме, порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Як було встановлено під час судового слідства, водій, рухаючись по проспекту Перемоги в м. Нова Каховка, проявив неуважність, порушив вимоги Правил дорожнього руху України щодо дозволеної в населеному пункті швидкості руху, їдучи зі швидкістю 59,18 км/год, скоїв наїзд на велосипедиста, який рухався попереду в попутному напрямку. Від отриманих тяжких травм потерпілий помер у лікарні, повідомляє сайт суду.

Суд встановив порушення вимог Правил дорожнього руху України, а саме:

п. 2.3 «б», згідно з яким для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний: бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;

п. 12.3, згідно з яким у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

п. 12.4, згідно з яким у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.

При призначенні обвинуваченому покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого, його ставлення до вчиненого кримінального правопорушення, визнання вини і готовності нести кримінальну відповідальність за скоєне, відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди, а також позицію потерпілих, які просили призначити обвинуваченому покарання, не пов’язане з позбавлення волі та ізоляції від суспільства.

Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки, та звільнено від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком  три роки.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів