Підтримати нас

У Нижньосірогозькому районі на Херсонщині окупанти примушують українців отримувати російські документи

Vgoru
Автор статті
28 травня 2023 16:53
1,021
Поширити:

У тимчасово захопленому Нижньосірогозькому районі на Херсонщині триває примусова паспортизація громадян України.

Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

Російські окупанти постійно тиснуть на місцевих, погрожують депортацією та конфіскацією майна. Так, місцевим з українським паспортом, водійським посвідченням та технічним паспортом на транспортний засіб, погрожують конфіскацією, якщо вони відмовляться отримати документи російського зразка. 

Також у Генштабі повідомили, що впродовж доби, 28 травня, ворог обстріляв Золоту Балку, Михайлівку, Веселе, Козацьке, Миколаївку, Львове, Іванівку, Антонівку, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

Нагадаємо, за минулу добу, 27 травня, російська армія 73 рази обстріляла  деокуповану Херсонщину. Ворог випустив 335 снарядів з мінометів, артилерії, танків, БПЛА та авіації.

На окупованій частині Херсонщини окупаційна адміністрація області продовжує ідеологічно впливати на дітей із залученням їх до російських організацій. У Залізному Порту вони відкрили в одній зі шкіл філію російського молодіжного руху “Движение первых”. У такий спосіб вони намагаються витіснити українську ідентичність з дітей та прищепити їм “російські цінності".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ