Підтримати нас

У Миколаєві судять жительку Херсонщини, яка допомагала проводити незаконний референдум

Vgoru
Автор статті
20 січня 2024 08:49
544
Поширити:

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ухвалила жительці Херсонщини, яка допомагала проводити незаконний референдум, тримання під вартою без визначення розміру застави.

Про це йдеться на сторінці суду.

Зазначається, що підозрювана визнала свою провину, але зазначала, що її змусили взяти участь в проведенні виборів озброєні військові РФ і вона боялась за життя та здоров’я своїх близьких. Також жінка повідомила, що лише носила скриньку для голосування й не агітували людей.

Крім того, суд дослідив характеристику підозрюваної, видану головою сільської ВА. У ній йдеться про те, що під час захоплення Херсонської області, жінка підтримала російських окупантів і добровільно погодилась співпрацювати з ними, допомагала розселяти військових РФ.

У вересні 2022 року, підозрювана взяла участь у незаконному референдумі в одному із сіл Херсонської області. А саме, обходила будинки односельців, пропонувала проголосувати, вела облік людей, що взяли участь в псевдореферендумі, інформують в суді.

Фото зі сторінки суду

З 23 по 27 вересня 2022 року російські окупанти провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України, проголошення незалежності та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до Росії.

За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, на окупованій Херсонщині за входження до складу Росії проголосували нібито 87,05% учасників референдуму. В ООН засудили незаконний референдум, як і низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати фейкового голосування.

Голоси на окупованих територіях збирали, застосовуючи силу та погрози. Повідомлялося, що озброєні люди з бюлетенями обходили помешкання.

16 січня на Херсонщині СБУ затримала ще двох місцевих жителів, які під час окупації правобережжя, допомагали проводити незаконний референдум.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ