Підтримати нас

У Китаї епідемія чуми свиней

Автор статті
09 червня 2019 12:45
692
Поширити:

Вірус африканської чуми свиней,який виявили в тому числі і в ряді областей України, продовжує своє поширення, цього разу - в країнах Азії.

Як повідомляє Bloomberg, найбільше постраждало поголів'я в Китаї, де виявилися інфіковані 440 мільйонів свиней – це половина від їх сукупної кількості на планеті.

Свиняче стадо Китаю вже скоротилося на 60 млн голів, і у 2019 році китайські фермери планують скоротити кількість відгодовуваних свиней ще на 134 млн (або на 20%), що є найбільшим спадом з середини 1970-их років, коли міністерство сільського господарства США почало вести статистику поголів'я китайських свиней.

Як показали дослідження, штам у Китаї дуже схожий на той, що поширився в Росії та інших частинах Європи в останні роки, однак вчені не можуть сказати, як саме він потрапив в Піднебесну, що ускладнює запобігання його поширення в подальшому.

В даний час вірус АЧС потрапив в Монголію, В'єтнам, Північну Корею та, можливо, в інші сусідні країни, яким не вистачає ресурсів для виявлення і боротьби з цією хворобою. Це збільшує ризик того, що вірус зможе потрапляти в Китай знову і знову.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ