Підтримати нас

У Кременчуці відбувся показ стрічки “Нескорений Херсон”

Автор статті
05 грудня 2023 11:25
324
Поширити:

Учора, 4 грудня, у Кременчуці відбувся показ документального фільму Медіаплатформи “Вгору” “Нескорений Херсон” у межах Мандрівного фестивалю документального кіно “Docudays UA”.

У фільмі продемонстрували унікальні кадри, які показують, якими були місяці окупації для Херсона та його жителів. Попри загрозу для життя, журналісти медіаплатформи «Вгору» фіксували все, що відбувалося там. Вони, як і їхні земляки, пережили захоплення міста росіянами, мітинги й окупацію, а також дочекалися звільнення Херсона.

Перед фільмом, а також після нього, можна було поспілкуватися з частиною команди, яка створювала стрічку. 

“Показ фільму у Кременчуці був одним із найтепліших моментів у цей дуже важкий і темний час. Я на таких показах завжди намагаюся слідкувати за реакцією аудиторії, помічати де люди правильно реагують на фільм, саме як ми задумували, а де резонансу з аудиторією не відбувається. І на цьому показі цей резонанс був найбільший”, – прокоментував режисер та монтажер фільму Устин Данчук.

За його словами, після перегляду авторів стрічки ще майже годину не відпускали з питаннями про окупацію, про життя в місті зараз. 

Організаторка події Альона Глазкова говорить, що на перегляд стрічки прийшло близько 40 людей. 

“На показі одна пані з Херсона сказала, що вона провела 3 місяці в окупації і їй було важко дивитися цей фільм, але мала гордість за всіх тих людей. Херсонка навіть побачила знайомих у стрічці”, – згадує організаторка.

За її словами, інша співорганізаторка Олександра вважала, що весь фільм проплаче, але він виявився навпаки життєствердним.

Нагадаємо, у столиці Естонії до дня звільнення Херсона, 11 листопада, показали документальний фільм Медіаплатформи “Вгору” “Нескорений Херсон”. Олена розповіла, що на показ прийшло близько 40 людей, серед них були і естонці, і представники української діаспори в Естонії, і херсонці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ