Підтримати нас

У Козацькому на Херсонщині зруйновано музей історії села та меморіального комплексу сім’ї Видригана

Vgoru
19 червня 2023 14:14
407
Поширити:

У селі Козацькому, що на іншому березі від Нової Каховки, розташований музей історії села та меморіального комплексу сім’ї Видригана. Мінкульт повідомив, що після підриву Каховської ГЕС музей у Козацькому перебуває під загрозою підтоплення. За словами завідувача музею Андрія Чирка, відомо, що музей пошкоджений унаслідок прильоту в сусідній будинок.

Про це повідомляє Суспільне Культура.

Після прильоту взимку в сусідній будинок у музеї повилітали вікна в одній кімнаті, а також пошкоджено покрівлю.

"Шифер на музеї порозлітався. Це ж стара будівля, ще глинобитна стеля. І протягом 2-3 днів пішли дощі й почало це все руйнуватися, падати", — розповідає Чирко.

“У музеї розповідається історія села Козацьке з моменту його створення та до часів Другої світової війни. Там були представлені знаряддя праці, фотографії, стародавні речі жителів Козацького, фрагменти зброї часів Другої світової війни. Музей розташовується в будівлі, де з початку ХХ століття жила родина Видриганів”, – ідеться в дописі.

Ірландський музей сучасного мистецтва в Дубліні представив на своїй платформі проєкт “Втрачена українська спадщина”. На ній презентували твори кращих українських художників XX-XXI ст., викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ