Підтримати нас

У Києві затримали власника компанії, яка забезпечує російських окупантів на лівобережжі Херсонщини – СБУ

Автор статті
05 січня 2024 08:43
589
Поширити:

СБУ затримала в Києві власника агрохолдингу за пособництво РФ. Його фірма постачає харчі для російських окупантів на лівобережжі Херсонщини, платить податки у РФ, на її території розміщена російська військова техніка. 

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, продовольча компанія затриманого перебуває на окупованому лівобережжі Херсонщини та працює в інтересах РФ. Ця фірма є одним з основних постачальників харчів для російських військ на півдні України.

Як зазначається, у травні 2022 року бізнесмен перереєстрував агрокомпанію в окупаційній податковій службі по Херсонській області. З того часу вона щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації РФ понад 100 тисяч рублів податків.

СБУ задокументували, що бізнесмен передав російським військам склади підприємства в окупованому Каховському районі. Росія використовує ці ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки. Наприклад, російських самохідних артустановок та реактивних систем залпового вогню, які обстрілюють Бериславський район.

До того ж агрокомпанія затриманого фінансує російський “фонд підтримки учасників сво”, пише СБУ.

Співробітники Служби безпеки затримали бізнесмена у квартирі його сина в Києві, де він переховувався та планував виїхати до Росії. Під час обшуків вилучили документи, печатки, комп’ютерну техніку й телефон, які підтверджують факти співпраці з РФ, інформує відомство.

Чоловікові загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оновлено. Як повідомляє видання Forbes, можливо, ідеться про Дживана Мамояна та ТОВ "Моріс Каховка".

СБУ 1 січня повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю селища Чаплинка на Херсонщині Віталію Кулику. Він вів торгівлю з окупаційними органами влади, постачав їм харчі, напої, цигарки.

У Херсонській області з січня по жовтень 2023 року за фактом колабораційної діяльності затримали 36 людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ