Підтримати нас

У Києві відбувся показ документального фільму "Нескорений Херсон" про роботу журналістів

Vgoru
Автор статті
12 серпня 2023 11:08
816
Поширити:

Учора, 11 серпня, Медіаплатформа «Вгору» презентувала в Києві документальний фільм «Нескорений Херсон». Це стрічка про роботу херсонських журналістів. У фільмі зібрані унікальні кадри, які показують, якими були для Херсона та його жителів останні півтора року. 

“Мене тричі заарештовували ефесбешники. Сьогодні з цим фільмом переживання знову нахлинули. Це наша історія, це літопис, який залишиться потім нашим нащадкам”, — сказав після показу новокаховський журналіст Олександр Гунько.

“Я дуже хочу, щоб скоро з'явився фільм “Нескорений незламний звільнений Скадовськ” і Каланчак, і Нова Каховка, і Чаплинка", — говорить одна з глядачок під аплодисменти залу.

“Я, зізнатися, дуже боялася йти на показ цього фільму із-за того травматичного досвіду, який нам довелося пережити в окупації. Але я вам безмежно вдячна за весь оптимізм, який звучав через весь-весь фільм. Ми зараз відчуваємо емоції надії, сподівання, те, що ми дійсно вистоїмо, — говорить одна з глядачок Олена з Каланчака.

“Коли ми збирали цей фільм, побачили, що замість постійного суму і трагедії було дуже багато оптимізму, героїзму і незламності. От чому фільм так називається. У нас в культурі є такий міф, що ми багато страждаємо. Але цей фільм доводить, що ми не тільки страждаємо — ми перемагаємо, боремося, бунтуємо. Мені б хотілося, щоб і надалі ми говорили про цю бунтівну натуру українця, херсонця, про героїзм і про досягнення…”, — сказав один із творців фільму Устин Данчук.

Нагадаємо, у Херсоні почався перший після деокупації кінофестиваль “Kherson Film Fest”. Упродовж трьох днів глядачам презентують десять стрічок. У програмі фестивалю як повний метр, так і короткометражне кіно. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ