Підтримати нас

У Києві відбулася прем'єра фільму про рятувальників, які працювали в Херсоні

16 травня 2024 15:09
201
Поширити:
Усі фото: ДСНС

У Києві відбулася прем’єра документального фільму “Форма вогню”. У ньому показують роботу рятувальників Хмельницького гарнізону, які працювали в Херсоні восени 2022 року.

Про це йдеться на сторінці ДСНС України.

“Документальна стрічка “Форма вогню” про роботу рятувальників у деокупованому Херсоні, про обстріли й воєнні злочини росіян. Про те, що мають бачити у всьому світі”, – зазначив під час прем’єри стрічки заступник Голови ДСНС України Володимир Демчук.

На прем’єрному показі стрічки були керівництво ДСНС, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, знімальна група, головні герої фільму, їхні колеги з різних регіонів України.

Демчук вручив відомчі нагороди – нагрудні знаки “Знак Пошани” та “За відвагу в надзвичайній ситуації” рятувальникам ДСНС. Також відзнаками Президента України “За оборону України” відзначено представників комунікаційних підрозділів ДСНС.

Автори проєкту – генеральний продюсер Костянтин Дєтковський, режисер Вас Київський, оператор Володимир Кратінов, виконавчий продюсер Вікторія Кратінова, сценаристи Вас Київський і Майк Маккі.

  • 19 січня 2024 року вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню». Стрічка розповідає про зведений загін ДСНС, який розчищає херсонські дороги від знищеної російської техніки, розбирає завали зруйнованих будинків унаслідок обстрілів, рятує з-під них людей та тварин. 
  • Коли Херсон окупували російські військові, рятувальники продовжували працювати за українським законодавством. Вони до останнього залишалися вірними присязі. Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, дізнавалася журналістка Медіаплатформи “Вгору”.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів