Підтримати нас

У Херсоні відбувся круглий стіл «Захист прав та надання допомоги жінкам, які постраждали від насильства в сім'ї в Херсоні»

12 квітня 2017 10:12
212
Поширити:

12 квітня 2017 року в конференц-залі «Конгрес» за адресою: вул. Ярослава Мудрого (Радянська), 7, м. Херсон, пройшов круглий стіл «Захист прав та надання допомоги жінкам, які постраждалим від насильства в сім'ї в Херсоні» присвячений презентації Громадської компанії « Херсон – територія вільна від насильства».

Круглий стіл був організований Громадською організацією «Ліга соціальних працівників України».

Захід був присвячений обговоренню питання протидії насильству, планування та проведення Громадської кампанії на підтримку створення закладу для жінок потерпілих від насильства в сім’ї.

Участь в круглому столі взяли понад 25 представників громадських та благодійних організацій, ініціативних груп, а так само депутати міської влади.

Круглий стіл проходив під керівництвом Руденко Богдана Сергійовича і координатора Громадської компанії «Херсон – територія вільна від насильства» Добриніної Дар’ї Максимівни.

Богдан Сергійович розкрив статистику і актуальність активної громадської позиції в боротьбі з протидією насильства в місті Херсоні.

Координатор Громадської компанії «Херсон – територія вільна від насильства» докладно розповіла про план Громадської компанії в якій основний компонент це спільна діяльність, а так само розповіла про участь Громадських організацій в підготовці і проведенні Громадської компанії, яка планується на протязі всього 2017 року місті Херсоні.

Перш за все Громадська компанія закликає організації:

  • розвивати взаємодію між громадськістю та громадськими організаціями, а також благодійними фондами та ініціативними групами різних напрямків з питань попередження жорстокого поводження та насильства в сім'ї;
  • об'єднати ресурси і виступити одним єдиним фронтом в ініціативі підписання петиції на міському електронному ресурсі петицій https://e-dem.in.ua/kherson/petition/view/64
  • Розширювати горизонти спільної діяльності у протидії насильству та сприянню відкриття Кризового центру для жінок;
  • планування спільної суспільно-активної діяльності.

Концепція Кризового центру передбачає різну допомогу жінкам в залежності від конкретної ситуації: комусь необхідно тимчасове житло, дитячі речі, фінансові кошти, комусь потрібен супровід та ін. Для кожної жінки передбачений індивідуальний підхід.

«Людині властиве бажання висловитися самому, переконати співрозмовника в своїй правоті. Але ми діємо інакше: ми намагаємося слухати, причому не тільки вухами, а й серцем. Наш досвід дозволяє нам зрозуміти, що ховається за словами. Кожну жінку з її історією ми впускаємо в своє серце. І ми намагаємося докладати всі свої сили, вкласти всю душу, щоб жінка відчували себе захищеними в місті Херсон », – говорить Дар'я Добриніна.

«До нас в Обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно звертаються жінки яким нікуди йти, яких вдома б'ють чоловіки, засуджують метері. Це жінки, які залишаються самі з дітьми на руках на вулиці або терплять насильство вдома. Ми хочемо їм допомогти, але на даний момент ресурси дозволяють тільки надати консультаційну підтримку. Це жахливо! Є можливість змінити наше майбутнє і ми сподіваємося що спільними зусиллями ми будемо почуті. » - говорить Богдан Руденко.

Координатор проекту «Херсон – територія вільна від насильства» Добриніна Дар'я Максимівна розповіла про роботу з жінками постраждалим від домашнього насильства, яка проводилася в минулому році в рамках Європейського проекту «Покращення надання соціальних послуг жертвам насильства в сім'ї» за підтримки Громадської організації «Ліга соціальних працівників України».

«Всіма силами і ресурсами різні організації, благодійні фонди та ініціативні об'єднання намагаються вирішити проблему випадків насильства в сім'ях. Але тільки останні проекти, завдяки об'єднанню і систематизації ресурсів почали давати позитивні результати і наша Організація бачить перспективу йти далі, щоб відкрити центр для жінок постраждалих від насильства»

Гостя Круглова столу Кравець Наталія Миколаївна, керівник Громадської організації «Ліга соціально-відповідальних жінок» підтримала ідею відкриття Центру для жінок і так само відзначила що цю проблему бачать не тільки у нас в місті, а і за кордоном. Так само поділилася підтримкою іноземних донорів, які так само зацікавлені в поліпшенні соціальної картини в місті Херсоні і готові підтримати відкриття Кризового центру для жінок.

Круглий стіл був завершений урочистих вручення Меморандумів. На даний момент підписано 11 меморандумів про співпрацю і ще планується робота в цьому напрямку для об'єднання ресурсів і досягнення вже спільної мети для поліпшення соціально-громадської картини міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ